Bokimpro 2.0

BokimproRedan 2006 hade Bokimpro premiär, sedan dess har den förändrats mycket och nu tar vi ett rejält omtag. Ny scenografi, ny kostym och nykomponerad musik är bara några av förändringarna i Bokimpro 2.0!

En bibliotekarie / berättare och två improvisatörer! Att berättelser ger upphov till bilder, tankar och åsikter är väl knappast vare sig en nyhet eller en överraskning. Men det blir mer än överraskande när de gestaltas av kvicktänkta improvisatörer.

I Bokimpro lägger vi till en dimension till det mer traditionella ”bokpratet” där en bibliotekarie presenterar ett antal aktuella böcker. Kombinationen litteratur och teater leder till diskussioner och med Bokimpro får barnen uppleva, förstå och prata om litteratur på ett nytt sätt.

Improvisationsteaterns omedelbara form ger oss möjligheten att låta barnen interagera med skådespelarna. Improvisatörerna snappar upp idéer, tankar och roliga infall och omvandlar dessa till en unik teaterupplevelse, skapad i nuet av barnen själva.

Eftersom föreställningen är improviserad kan vi alltid målgruppsanpassa den. Vi har spelar från förskoleklass och hela vägen till vuxna.

”Publiken är med från första stund, till och med det coola killgänget skrattar”
– Nynäshamnsposten

”Komiskt och skickligt gjort, en demonstration av skillnaden mellan teater och text.”
– Sundsvalls tidning

Recension, Sundsvalls tidning

Bloggat om Bokimpro (OBS! Vi hette tidigare Ad Lib improviserad teater)

Fakta: Bokimpro

Målgrupp
Längd
Max antal
Spelyta
Takhöjd
Bygga/Riva
5 år och uppåt
ca 45 min
70 pers
3 x 4 m
2,4 m
45 min / 30 min

MEDVERKANDE

Improvisatörer:
Kari Hamfors Wernolf / Per Wernolf / Daniel Gustavsson/Paula Helander

Berättare:
Johanna Härenstam/Jessica Pellegrini
Foto: Anna Thorbjörnsson

FÖR NEDLADDNING
Utbudsblad Bokimpro 
Affisch Bokimpro
Pressbild