Här kan du se info om våra tidigare föreställningar:
Dr Duma och Rakel är de bästa av vänner, men Duma har en tendens att glida iväg i dagdrömmarnas värld och glömma vännen Rakel hemma. När det händer kan hon inte hålla tårarna borta. Hon undrar där hon sitter i en vrå: ”Hur kan jag va ensam fastän vi är två?”. Välkommen in i en musikalisk fantasi om två äldre människors vänskap!
Rakel lyckas med en kraftansträngning ta sig in i Dumas fantasi och tillsammans ger de sig ut på en vild resa på vådliga vatten. Resan blir så vild så att grannen på servicehemmet rynkan ringer på och klagar. Som de barn de innerst inne är exploderar de i skratt. Deras lek tar slut och Rakel går hem. Det är kväll och hon skall lägga sig för att drömma om Dr Duma. I denna saga bjuds barnen (publiken) in i en fantasivärld men också en värld där vuxna leker. Där fantasin spelar roll i relationen mellan två vänner, som skulle kunna vara deras Mormor eller Farfar.
”En fin liten historia med ett bra allåldersperspektiv.” – Ylva Lagercrantz Spindler, SvD recension
”Sätt upp mig på kö till hos Servicehemmet Rynkan” – Jenni Norrby, Barn i Stan, Blogg
Fakta: Dr Duma & Rakel – På vådliga vatten |
||
Målgrupp Längd Max antal inkl vuxna Yta Takhöjd Bygga/Riva |
3 – 6 år 35 min 70 4 x 4 m 2,5 m 2 h / 1 h |
MANUS & REGI Per Wernolf
MEDVERKANDE FÖR NEDLADDNING
|
I det lilla naturvetenskapslaboratoriet arbetar Professor Lisbeth Svensson och hennes assistent Amos. En dag är Lisbeth inte sig lik. En kraft som irrar rastlös i universum och som bara får lugn och ro genom att suga i sig människors känslor, har stuckit henne i nacken. Med sticket försvann hela hennes känsloliv. Men det tänker inte Amos tolerera.
Lisbeth och Amos ger sig därför på uppgiften att återskapa Lisbeths känslor. Efter tappra försök att med hjälp av kemi, fysik och teknik återskapa hennes känslor ger de nästan upp. Då kommer Amos på att man i kroppen har massor av hormoner och signalsubstanser som aktiveras när kärlek uppstår. Lisbeth är tveksam. Hon älskar väl bara naturvetenskap? Hon har väl inte tid att vara kär? Hon ska ju bli Nobelpristagare!
Huvudsyftet med föreställningen är att väcka intresset för, och lusten till att utforska de naturvetenskapliga ämnena. Men det är lika mycket en historia om kärlek och känslor och om att Lisbeth aldrig kommer nå den framgång hon eftersträvar om hon inte också känner lust för sitt arbete. De vetenskapliga experiment som görs i föreställningen och lärarhandledningen har tagits fram av Beppe Singer. Beppe är lärare i grunden men är väl mest känd som programledare i SVTs Hjärnkontoret och Labba. Du hittar Lärarhandledningen här
Publikröster
”Tack för senast! Med mig hem hade jag två nioåringar som bubblade av experimentlusta! Och av teaterlust!””Tack för härlig föreställning! Både Nora och Alice tyckte det var…”sååå bra!”
Fakta: Känslolaboratoriet |
||
Målgrupp Längd Max antal inkl vuxna Yta Takhöjd Bygga/Riva |
9 – 12 år 45 min 70 pers 4 x 4 m 3 m 2 h / 1 h |
MANUS & REGI MEDVERKANDE FÖR NEDLADDNING
|