FÖRESTÄLLNINGAR

Våra föreställningar riktar sig till alla, både unga och gamla. Vår målsättning är att inspirera, underhålla och väcka nyfikenhet. Vi tror på vuxna och barns gemensamma upplevelse och lever med övertygelsen att bra teater för barn är bra teater för vuxna.

Våra föreställningar går att boka med Scenkonststöd från Region Stockholm & med Stockholms stads Kulanpremie.


Höra hemma
2-5 år

Med väldigt få ord men mycket rörelse och dans till nykomponerad musik av Ulf Eriksson får publiken följa karaktärerna när de försöker reda ut vad som är mitt och ditt och om det kan bli vårt? Höra hemma är en föreställning vars tema är det grundläggande mänskliga behovet av att ha någon plats att kalla sitt ”hem”. Varför är ditt hem inte mitt? Kan det bli mitt? Eller kanske vårt?

Läs mer…Rätt som det är
4-8 år

En historia om barnets rättigheter. Följ med barnen Lika och Olika på en upptäcktsfärd med svängig musik och massor av lek, men också svåra dilemman. Kan alla vara med på lika villkor? Vem bestämmer om ett ord gör ont? Måste man dela med sig av sina hemligheter fast man inte vill? Det är några av de frågor som barnen ställs inför i sin lek. Föreställningen innehåller mycket musik och spännande möten med Drottningen från snövit, ormen Omar, och en flicka som heter Iris som kan läsa från ett vitt papper. Hur det slutar vet bara barnen i publiken.

Läs mer…Mirakelpojken
3-8 år

Efter boken med samma namn av Ulf Stark.

Ulf är för liten, han får inte hänga med storebrorsan och brorsans kompisar Nisse och Larsen till det stora cykelloppet. Han står kvar i hallen när föräldrarna går på promenad. Aldrig att han vill följa med på något så tråkigt. Han får stanna hemma med löfte om att inte gå utanför trädgården. Men ingen sa något om att cykla… Mirakelpojken är en enmansföreställning om att inte få vara med, känna sig liten och ensam och att komma vilse.

Läs mer… 


Bokimpro 2.0
Från 5 år och uppåt

En improviserad närabokenupplevelse.

Att berättelser ger upphov till bilder, tankar och åsikter är väl knappast vare sig en nyhet eller en överraskning. Men det blir mer än överraskande när de gestaltas av kvicktänkta improvisatörer. I Bokimpro lägger vi till en dimension till det mer traditionella ”bokpratet” där en bibliotekarie presenterar ett antal aktuella böcker. Detta är den perfekta föreställningen för dig som vill öka läslusten och nyfikenheten på böcker hos dig själv eller dina elever! Föreställningen målgruppsanpassat och kan därför spelas för både barn och vuxna.

Läs mer…Om igen…

3-5 år

Om igen… är en fantasifull och engagerande musikal om naturens kretslopp och människans plats däri.

Viola är ensam, men en dag när hon besöker sin favoritplats ängen är det en någon annan där också. Boel tänker bygga ett hus på ängen. Ett stort, hus av betong ska det bli, med en rejäl, asfalterad väg. Platt, grått och fint. En kamp om ängens fortsatta existens uppstår och genom kampen väcks nyfikenheten på naturen och de kretslopp som vi alla är beroende av. Med nykomponerade låtar som Färger kan väl va bra, Fotosyntes-rap och Dinosauriekiss följer publiken med Viola och Boel på äventyr. Och vem vet, kanske uppstår vänskap där det är som minst väntat.

Läs mer…


Doktor Duma & Rakel - På vådliga vatten
Dr Duma & Rakel – På vådliga vatten
3-6 år

Dr Duma och Rakel är de bästa av vänner, men Duma har en tendens att glida iväg i dagdrömmarnas värld och glömma vännen Rakel hemma. När det händer kan
hon inte hålla tårarna borta. Hon undrar där hon sitter i en vrå: ”Hur kan jag va ensam fast än vi är två?” I denna musikaliska saga bjuds barnen (publiken) in i en fantasivärld men också en värld där vuxna leker. Där fantasin spelar roll i relationen mellan två vänner, som skulle kunna vara deras Mormor eller Farfar.

Läs mer…


Det var en gång... En berättarworkshop
Det var en gång… En berättarworkshop
Årskurs 3-6

Alla uppskattar en god berättelse, men det är inte alla som tror sig kunna berätta den. I praktiska övningar lyfter vi individernas lust att berätta, möter deltagarnas hinder och ger dem medel att nå målet: Ett lustfyllt berättande.

Läs mer…