FÖRESTÄLLNINGAR

Välkommen att botanisera bland våra föreställningar. Vi tror på vuxnas och barns gemensamma upplevelser och lever med övertygelsen att bra teater för barn är bra teater för vuxna.

Våra föreställningar går att boka med Scenkonststöd från Region Stockholm & med Stockholms stads Kulanpremie.


Gränsen
2.5-6 år 

Gränsen är en minimusikal, skapad efter Maria Nilsson Thores underbara bok med samma namn.

Ett tjockt rött streck har målats längst bort på gården där Nono bor. Där går gränsen. Det kliar i hela kroppen när Nono tänker på det där röda strecket. Det är förbjudet att gå över den röda gränsen men vad betyder egentligen förbjudet? Är det samma sak som farligt?

Läs mer...


Rassel Prassel
4-9 år

Rassel Prassel är en blandning av konsert, Poesi och teater. Med finurlig och sinnrik musik tar vi oss in i Hanna Lundströms fantastiska värld av ord och poesi. Vi rör oss i vardagen: ”Stora bekymmer! Tandkrämen rymmer!” Vi rör oss i skogen: ”Samla på pinnar/ samla på barr/ samla på ljudet av stövlarnas knarr” och vi rör oss i stan: ”Feta duvors ljusgrå huvor/ Rör sig pockigt upp och ner.” Det blir en revyartad föreställning som hyllar poesin, musiken, livet och människorna som vi lever det med: ”Du är skramlet i ett kök / Du är fnitter spill och stök / Du är kalas en vanlig dag / Du är min fest, så tänker jag!”

”Rassel Prassel Poesi” är den finlandssvenska författaren Hanna Lundströms kritikerrosade diktsamling från 2020.  Det är en mötesplats för stora och små och den perfekta introduktionen till poesins underbara värld.

Läs mer…


Pangpang, bönor och banjo
5-9 år 

En countrymusikal om att våga vara den man är och inte den man förväntas vara.

När Johan Berg är 15 år skickas han till Amerika av sin far med orden ”Visa mod pojk, gör mig stolt”. Han ska kasta lasso, fånga bovar och sova under bar himmel med skallerormar rasslande i mörkret intill. Han ska lämna bondpojken Johan Berg bakom sig och istället bli den tuffa Cowboyen Johnny Hill. Det finns bara ett litet problem, han är livrädd för det mesta… Vilka förväntningar har en 15 årig kille på sig? Vad innebär det att visa mod? Kanske är det allra modigaste att våga erkänna att man inte är så tuff.

Läs mer…


Mirakelpojken
3-8 år

Efter boken med samma namn av Ulf Stark.

Ulf är för liten, han får inte hänga med storebrorsan och brorsans kompisar Nisse och Larsen till det stora cykelloppet. Han står kvar i hallen när föräldrarna går på promenad. Aldrig att han vill följa med på något så tråkigt. Han får stanna hemma med löfte om att inte gå utanför trädgården. Men ingen sa något om att cykla… Mirakelpojken är en enmansföreställning om att inte få vara med, känna sig liten och ensam och att komma vilse.

Läs mer… 


Bokimpro 2.0
Från 3 år och uppåt

En improviserad närabokenupplevelse.

Att berättelser ger upphov till bilder, tankar och åsikter är väl knappast vare sig en nyhet eller en överraskning. Men det blir mer än överraskande när de gestaltas av kvicktänkta improvisatörer. I Bokimpro lägger vi till en dimension till det mer traditionella ”bokpratet” där en bibliotekarie presenterar ett antal aktuella böcker. Detta är den perfekta föreställningen för dig som vill öka läslusten och nyfikenheten på böcker hos dig själv eller dina elever! Föreställningen målgruppsanpassat och kan därför spelas för både barn och vuxna.

Läs mer…


Workshop:


Det var en gång… En berättarworkshop
Årskurs 3-6

Alla uppskattar en god berättelse, men det är inte alla som tror sig kunna berätta den. I praktiska övningar lyfter vi individernas lust att berätta, möter deltagarnas hinder och ger dem medel att nå målet: Ett lustfyllt berättande.

Läs mer…